CHAUFFEURSDAG


De chauffeursdag is vooral een gezellige dag om samen met de chauffeurs op een leuke doch leerzame manier aandacht te besteden aan verschillende onderwerpen op het gebied van veiligheid, gezondheid en techniek. Ook voor de bijrijders, planners en overige medewerkers die betrokken zijn bij het vervoer is deze cursus zeer geschikt. Deze cursus kunnen we zelf samenstellen door een keuze te maken uit de onderstaande onderwerpen. De training mag minimaal 4 en maximaal 6 onderwerpen bevatten.
 
Doel:
Het doel van de cursus is het opfrissen van de theoretische kennis en praktische vaardigheden om een vrachtauto of autobus veilig en verantwoord te kunnen besturen. In de cursus wordt afhankelijk van de doelgroep en wensen van de klant aandacht besteed aan voertuigbeheersing, manoeuvreren, opfrissen van kennis omtrent verkeers- en vervoerswetgeving, communicatieve vaardigheden, fysieke belasting, omgaan met de passagiers, ergonomie en ladingzekering. 

Voor wie:
De cursus is geschikt voor personeel, die werkzaam zijn als vrachtwagen- of buschauffeur. 

Inhoud:
De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Deze wisselen elkaar af in 'carrouselvorm'. De volgende onderwerpen kunnen worden behandeld (4 items) :
  • Spiegelafstelling of lading zekeren of manoeuvreren;
  • Verkeersveiligheid of digitale tachograaf of vervoersdocumenten;
  • Schadepreventie of fysieke belasting of communicative vaardigheden.
  • Eventueel aangevuld met (1 item):
Incident management;
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen;
  • Omgaan met ernstige verwondingen.

Examen:
Na afloop wordt geen examen afgenomen.

Waarde nascholing:
Effectief 7 uur voor de nascholing code 95.

Locatie:
De cursus vindt plaats bij Bax Opleidingen. Bij voldoende aanmeldingen of specifieke wensen van opdrachtgever kan de gehele cursus incompany verzorgd worden. 
 

Kosten

Op aanvraag.
Voor groepen aangepaste prijzen.

De prijs is excl. 21% BTW en excl. aan- en afmeldkosten CBR t.b.v. nascholing code 95.

De cursus is inclusief koffie, thee en een volledig verzorgde lunch.