Vrachtwagen (C)

Vrachtauto Rijbewijs Tilburg

Haal je vrachtwagenrijbewijs in regio Tilburg en Den Bosch

Vrachtwagenrijbewijs halen bij Bax Opleidingen, gelegen op verschillende locaties in Tilburg en vlakbij Den Bosch? Wij verzorgen al jaren opleidingen voor de vrachtauto en doen dit met een zeer hoog slagingspercentage. Twijfel dus niet langer en schrijf je vandaag nog in voor de rijopleiding voor de vrachtwagen! 

Vanaf 19 januari 2013 zijn de regels rondom het C rijbewijs aangescherpt. Zo mag je pas vanaf 21 jaar je C rijbewijs halen volgens het rijbewijstraject. Wanneer je je Code 95 haalt en dus opgaat voor je vakbekwaamheid (vroegere chauffeursdiploma), mag dit al vanaf 18 jaar.

Vanaf september 2016 moet iedereen die beroepsmatig de weg op wil in het bezit zijn van de Code 95. Dit betekent dat het rijbewijstraject enkel is voor personen die privé met een vrachtauto rijden.

MEER INFORMATIE?

Wilt u graag meer weten over het vrachtwagenrijbewijs voordat u zich inschrijft? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Rijbewijstraject

RIJBEWIJSTRAJECT VRACHTWAGEN

Voor het rijbewijstraject dient u drie onderdelen behaald te hebben. Twee hiervan zijn theoretisch, de laatste is het praktijkexamen: 
 • RV1: dit is het theorie-examen voor het onderdeel Verkeer & Techniek. Deze bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • V2C: dit is het theorie-examen voor het onderdeel Administratie. Deze bestaat uit 40 meerkeuzevragen.
 • Praktijkexamen: het praktijkexamen C bestaat uit een examenrit en een mondelinge overhoring over de kennis van het voertuig en papieren. Dit examen duurt 85 minuten. 
Voor beide theorie-examens beschikken wij over lesmateriaal en zijn er op maat gemaakte cursussen.

INSTROOMDATA THEORIE OPLEIDING:

Locatie Drunen: 
Donderdag 28 oktober 2021 - 18:30 uur

Locatie Tilburg:
Dinsdag 14 september 2021 - 08:00 uur
Dinsdag 9 november 2021 - 08:00 uur
 

RIJBEWIJSTRAJECT INCLUSIEF CODE 95

Om beroepsmatig de weg op te mogen dient u het rijbewijs inclusief Code 95 te behalen. Hiervoor volgt u de volgende vakken;
 • RV1: Verkeer en Techniek. Dit examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen. U dient er minimaal 40 correct te beantwoorden. 
 • V2C: Administratie goederenvervoer. Ook dit examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen waarvan minimaal 40 juist beantwoord.
 • V2C: Administratie Cases. Dit examen bestaat uit 45 meerkeuze vragen. U dient er minimaal 35 correct te beantwoorden. 
 • Praktijkexamen: Het examen duurt 85 minuten. Het examen bestaat uit een klein deel mondeling en een rit van ongeveer een uur. 
 • Praktische toets: Deze toets gaat over de praktische zaken die een vrachtautochauffeur in de dagelijkse werkzaamheden tegenkomt. Denk hierbij aan het omleggen van een sneeuwketting, het invullen van een schadeformulier, maar het grootste deel is laden en lossen van een vrachtwagen.
 • Toets besloten terrein: Op een afgesloten terrein wordt een parcours uitgezet welke binnen de tijd en zonder obstakels te raken afgelegd moet worden. 

INSTROOMDATA THEORIE OPLEIDING:

Locatie Drunen: 
Donderdag 28 oktober 2021 - 18:30 uur

Locatie Tilburg:
Dinsdag 14 september 2021 - 08:00 uur
Dinsdag 9 november 2021 - 08:00 uur
 
Vrachtwagen rijbewijs halen Tilburg

OPLEIDINGSMOGELIJKHEDEN

Spoedopleiding

COMPACT (SPOED) OPLEIDING

Door deze optie is het mogelijk om al vanaf 2 of 3 dagen je praktijklessen te volgen. Voordat je aan een spoedopleiding begint, krijg je eerst een intest les van 2 uur.

WAAROM EEN INTEST?

Omdat een spoedopleiding niet voor elke kandidaat het beste is, nemen we eerst een intest af. Tijdens deze intest wordt door onze vakkundige instructeurs bekeken welk pakket voor u het meest geschikt is, om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Welk pakket u nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw aanleg, motivatie, ervaring en inzicht.

De voordelen van een spoedcursus zijn:
 • Geen verliezen door een intensieve training;
 • U weet bij aanvang direct uw examendatum;
 • Een vaste afgesproken prijs.

VOORWAARDEN COMPACTOPLEIDING

Om uw vrachtwagenrijbewijs te halen dient u in het bezit te zijn van een geldig B-rijbewijs. Op het moment van het praktijkexamen moet u in het bezit zijn van de certificaten: Rijbewijs Vakbekwaamheid 1 en Vakbekwaamheid 2.

Als u een intest gedaan heeft en u besluit om een compact (spoed) opleiding te gaan volgen, wordt in overleg met u de planning van de rijlessen en het praktijkexamen vastgesteld.

Reguliere OPLEIDING

ZELF PLANNEN

U neemt per week een blokuur (2 lesuren). Deze kunt u naar eigen keuze inplannen via ons kantoor. De mogelijkheden hiervoor zijn van maandag t/m donderdag van 8.00 uur t/m 22.00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 8.00 uur t/m 17.00 uur. Vakbekwame instructeurs zullen u opleiden tot u klaar bent voor uw praktijkexamen.