Vrachtwagen (C)

Vrachtauto Rijbewijs Tilburg

Haal je vrachtwagenrijbewijs in regio Tilburg en Den Bosch


Vrachtwagenrijbewijs halen bij Bax Opleidingen, gelegen op verschillende locaties in Tilburg en vlakbij Den Bosch? Wij verzorgen al jaren opleidingen voor de vrachtauto en doen dit met een zeer hoog slagingspercentage. Twijfel dus niet langer en schrijf je vandaag nog in voor de rijopleiding voor de vrachtwagen! 

Wanneer je een voertuig met een massa groter dan 7.500 kg wil gaan besturen, heb je een C rijbewijs (groot rijbewijs) nodig. Het rijbewijstrajact voor de vrachtauto bestaat uit zowel een praktisch als theoretisch gedeelte.

Voor het theoretische gedeelte is het belangrijk om te weten of je het rijbewijs beroepsmatig gaat gebruiken of niet. Wanneer dit wel het geval is dien je namelijk een extra theoriemodule te volgen: de basiskwalificatie code 95 (vakbekwaamheid). Zodra deze behaald is dien je iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen om gecertificeerd te blijven als beroepschauffeur. 
 

MEER INFORMATIE?

Wilt u graag meer weten over het vrachtwagenrijbewijs in regio Tilburg en Den Bosch voordat u zich inschrijft? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

€1000,- voordeel?! Lees dan even verder!


Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten en scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar bij de belasting. In plaats daarvan is STAP in het leven geroepen, wat staat voor Stimulans Arbeidsmarktpositie.

Het STAP-budget omvat €1000,- en is in te zetten door iedereen die een opleiding, cursus of training wil volgen. Dit budget kan ook gebruikt worden voor de theorie van de vrachtauto. Op dit moment is het budget (nog) niet in te zetten voor praktijklessen. Het goede nieuws is dat het budget van €1.000,- volledig benut kan worden voor de theorie. 

Met dit budget wil de overheid mensen stimuleren om zich te blijven ontwikkelen en zich bij- of om te scholen. Hierdoor kan men zijn positie op de arbeidsmarkt versterken en de kans vergroten om een baan te behouden of juist een nieuwe baan te vinden. 

Vanaf 1 maart 2022 is het mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Wij houden je graag op de hoogte van alle updates en geven je een seintje zodra je je kunt inschrijven. Mocht je hierin geinteresseerd zijn, laat dan je gegevens achter via onderstaande knop. 

HAAL JE THEORIE IN 3 DAGEN! (NIEUW!)

Wij bieden nu ook de theorie voor de vrachtwagen in een versneld traject aan! Met dit traject is het al mogelijk om in drie dagen tijd de theorie te halen. Hierdoor heb je minder verlet op je werk en kun je de opleiding voor de vrachtwagen snel afronden. 

I.v.m. de nieuwe examenmodules RVM1, VM2 en VM3 hebben wij de komende tijd geen 'Theorie in 3' cursussen gepland staan. Wij willen eerst even onderzoeken hoe wij deze nieuwe modules op kwalitatief hoog niveau kunnen aanbieden in drie dagen. 

Op dit moment hebben we de volgende 'Theorie in 3' cursus gepland:

Bax Opleidingen Tilburg
n.n.b.

Bax Opleidingen Drunen
n.n.b.

Voor degenen die drie hele dagen te heftig vinden hebben we ook een traject van 6 dagdelen. Deze cursussen vinden 's ochtends plaats. Op dit moment hebben we de volgende cursus gepland:

Bax Opleidingen Drunen

n.n.b.

Rijbewijstraject

RIJBEWIJSTRAJECT VRACHTWAGEN EXCL. CODE 95 (OUDE STIJL)

Voor het rijbewijstraject dient u drie onderdelen behaald te hebben. Twee hiervan zijn theoretisch, de laatste is het praktijkexamen: 
 • RV1: dit is het theorie-examen voor het onderdeel Verkeer & Techniek. Deze bestaat uit 50 meerkeuzevragen.
 • V2C: dit is het theorie-examen voor het onderdeel Administratie. Deze bestaat uit 40 meerkeuzevragen.
 • Praktijkexamen: het praktijkexamen C bestaat uit een examenrit en een mondelinge overhoring over de kennis van het voertuig en papieren. Dit examen duurt 85 minuten. 
Voor beide theorie-examens beschikken wij over lesmateriaal en zijn er op maat gemaakte cursussen.

NB: Wanneer je deelneemt aan deze cursus dient het examen voor 1 september 2022 behaald te zijn. Dit vanwege de overgang naar een nieuwe toetsingmethode door het CBR. Vanaf 1 september 2022 is het alleen nog mogelijk om examens in de nieuwe stijl af te leggen. 

INSTROOMDATA THEORIE OPLEIDING:

 R2/V2C:
 • Maandag 04-07-2022 (18.30u)

RIJBEWIJSTRAJECT VRACHTWAGEN EXCL. CODE 95 (NIEUWE STIJL)

Voor het rijbewijstraject dient u twee onderdelen behaald te hebben. Een hiervan is theoretisch, de laatste is het praktijkexamen: 
 • RVM1: dit is het theorie-examen voor het onderdeel Verkeer, Techniek, Lading en Wetgeving. Deze bestaat uit 65 meerkeuzevragen.
 • Praktijkexamen: het praktijkexamen C bestaat uit een examenrit en een mondelinge overhoring over de kennis van het voertuig en papieren. Dit examen duurt 85 minuten. 
Voor de theorie beschikken wij over lesmateriaal en zijn er op maat gemaakte cursussen.

INSTROOMDATA THEORIE OPLEIDING:

 RVM1 (in totaal 7 avonden / spoed 4 dagdelen):
Maandag 29-08-2022 (18.30u) 
- Donderdag 22-09-2022
- Dinsdag 27-09-2022 (spoed)
- Maandag 31-10-2022
- Maandag 12-12-2022

VM2: 
- Dinsdag 11-10-2022 (spoed)
- Maandag 17-10-2022

VM3:
Donderdag 24-11-2022 

RIJBEWIJSTRAJECT INCLUSIEF CODE 95

Om beroepsmatig de weg op te mogen dient u het rijbewijs inclusief Code 95 te behalen. Hiervoor volgt u de volgende vakken;
 • RV1: Verkeer en Techniek. Dit examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen. U dient er minimaal 40 correct te beantwoorden. 
 • V2C: Administratie goederenvervoer. Ook dit examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen waarvan minimaal 40 juist beantwoord.
 • V3C: Code 95 Cases. Dit examen bestaat uit 45 meerkeuze vragen. U dient er minimaal 35 correct te beantwoorden. 
 • Praktijkexamen: Het examen duurt 85 minuten. Het examen bestaat uit een klein deel mondeling en een rit van ongeveer een uur. 
 • Praktische toets: Deze toets gaat over de praktische zaken die een vrachtautochauffeur in de dagelijkse werkzaamheden tegenkomt. Denk hierbij aan het omleggen van een sneeuwketting, het invullen van een schadeformulier, maar het grootste deel is laden en lossen van een vrachtwagen.
 • Toets besloten terrein: Op een afgesloten terrein wordt een parcours uitgezet welke binnen de tijd en zonder obstakels te raken afgelegd moet worden. 

NB: Wanneer je deelneemt aan deze cursus dient het examen voor 1 september 2022 behaald te zijn. Dit vanwege de overgang naar een nieuwe toetsingmethode door het CBR. Vanaf 1 september 2022 is het alleen nog mogelijk om examens in de nieuwe stijl af te leggen. 

INSTROOMDATA THEORIE OPLEIDING:

RV1:
 • Zie data in blok hiernaast.
R2/V2C:
 • Zie blok hiernaast.
V3C:
 • Maandag 25 juli 2022 (18.30u)
Vrachtwagen rijbewijs halen Tilburg

OPLEIDINGSMOGELIJKHEDEN

Spoedopleiding

COMPACT (SPOED) OPLEIDING

Door deze optie is het mogelijk om al vanaf 2 of 3 dagen je praktijklessen te volgen. Voordat je aan een spoedopleiding begint, krijg je eerst een intest les van 2 uur.

WAAROM EEN INTEST?

Omdat een spoedopleiding niet voor elke kandidaat het beste is, nemen we eerst een intest af. Tijdens deze intest wordt door onze vakkundige instructeurs bekeken welk pakket voor u het meest geschikt is, om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Welk pakket u nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw aanleg, motivatie, ervaring en inzicht.

De voordelen van een spoedcursus zijn:
 • Geen verliezen door een intensieve training;
 • U weet bij aanvang direct uw examendatum;
 • Een vaste afgesproken prijs.

VOORWAARDEN COMPACTOPLEIDING

Om uw vrachtwagenrijbewijs te halen dient u in het bezit te zijn van een geldig B-rijbewijs. Op het moment van het praktijkexamen moet u in het bezit zijn van de certificaten: Rijbewijs Vakbekwaamheid 1 en Vakbekwaamheid 2.

Als u een intest gedaan heeft en u besluit om een compact (spoed) opleiding te gaan volgen, wordt in overleg met u de planning van de rijlessen en het praktijkexamen vastgesteld.

Reguliere OPLEIDING

ZELF PLANNEN

U neemt per week een blokuur (2 lesuren). Deze kunt u naar eigen keuze inplannen via ons kantoor. De mogelijkheden hiervoor zijn van maandag t/m donderdag van 8.00 uur t/m 22.00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 8.00 uur t/m 17.00 uur. Vakbekwame instructeurs zullen u opleiden tot u klaar bent voor uw praktijkexamen.