Vaarbewijs

HAAL je vaarbewijs in één dag bij Bax Verkeersopleidingen!

Lekker relaxen op het water en rondjes varen over de Maas of een andere rivier. Klinkt goed toch? Dat dachten wij ook, alleen moet je dan wel eerst je vaarbewijs halen! Dit kan natuurlijk bij Bax Verkeersopleidingen.

Een klein vaarbewijs is verplicht voor pleziervaartuigen langer dan 15 meter en voor motorvaartuigen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Daarnaast is het vaargebied waar je gaat varen ook van belang. Er bestaan namelijk 2 verschillende vaarbewijzen.

BELANGRIJK: PLAN ZELF JE EXAMEN BIJ HET CBR!

Wat betreft de planning van het theorie-examen bij het CBR is het vaarbewijs een uitzondering op de regel. Wij kunnen dit als opleider namelijk niet doen, de cursist dient dit zelf te doen. 

Wij adviseren om deze reden dat je eerst een theorie-examen plant bij het CBR, zodat wij vervolgens als opleider een aansluitende cursus kunnen plannen. 

Via de button hieronder kun je je bij het CBR aanmelden voor een theorie-examen. 
 
Vaarbewijs halen Tilburg Den Bosch

Klein vaarbewijs I

Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Klein vaarbewijs II

Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.
Vaarbewijs halen Tilburg Den Bosch

Boek direct uw cursus

Theorie vaarbewijs

Bax Verkeersopleidingen verzorgt de theorie opleiding voor dit examen. Deze cursus wordt door een gekwalificeerde, ervaren docent gegeven en duurt maar één dag! Ter ondersteuning bieden wij ook een extra avond examentraining aan. Door de combinatie van het volgen van deze cursus en thuisstudie, ben je optimaal voorbereid op het vaarbewijsexamen.

Theorie-examen

Het examen kun je zelf online aanvragen op de website van het CBR.

Klein vaarbewijs I

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs I (KVB1) bestaat uit 30 meerkeuzevragen, waarvoor men maximaal 60 minuten de tijd krijgt. De maximumscore is 60 punten. Om te slagen moet men minimaal 42 punten behalen. De kosten voor KVB1 bedragen € 42,- (Prijswijzigingen voorbehouden).

Klein vaarbewijs II

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs II (KVB2), mits ook geslaagd voor KVB1 en/of reeds in het bezit is van het Klein Vaarbewijs I, bestaat uit 25 (overwegend) meerkeuzevragen en maximaal 90 minuten. De maximumscore is 50 punten. Om te slagen moet men tenminste 35 punten behalen. Het examengeld voor KVB2 bedraagt € 50,- (prijswijzigingen voorbehouden)

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten over het behalen van uw vaarbewijs vorodat u zich inschrijft? Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten

Voor het bevaren van de Noordzee is geen vaarbewijs vereist; voor het bevaren van de zeehavens heb je wél een Klein Vaarbewijs II nodig.

Tarieven vaarbewijs

Cursuskosten klein vaarbewijs I

Lesgeld €  145,00
Lesboek €    26,95
Totaal €  169,95

Cursuskosten klein vaarbewijs II

Lesgeld €  154,00
Passer en plotter €    25,50
Totaal €  179,50

Bijkomende kosten via CBR

(prijswijzigingen Vamex voorbehouden)
 
Examengeld KVB1 €  42,00
Examengeld KVB2 €  50,00
Examengeld KVB1 + 2 €  70,00
Eerste Afgifte Klein Vaarbewijs €  20,00
Duplicaat Klein Vaarbewijs €  20,00

E-learning

E-learning compleet €  75,-