HAAL JE VAARBEWIJS IN REGIO TILBURG EN DEN BOSCH


Lekker relaxen op het water en rondjes varen over de Maas of een andere rivier. Klinkt goed toch? Dat dachten wij ook, alleen moet je dan wel eerst je vaarbewijs halen! Dit kan natuurlijk bij Bax Opleidingen.

Een klein vaarbewijs is verplicht voor pleziervaartuigen langer dan 15 meter en voor motorvaartuigen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Daarnaast is het vaargebied waar je gaat varen ook van belang. Er bestaan namelijk 2 verschillende vaarbewijzen.

Op dit moment hebben we de volgende cursusdata gepland:
- Maandag 24 oktober 2022
 

BELANGRIJK: PLAN ZELF JE EXAMEN BIJ HET CBR!

Wat betreft de planning van het theorie-examen bij het CBR is het vaarbewijs een uitzondering op de regel. Wij kunnen dit als opleider namelijk niet doen, de cursist dient dit zelf te doen. 

Wij adviseren om deze reden dat je eerst een theorie-examen plant bij het CBR, zodat wij vervolgens als opleider een aansluitende cursus kunnen plannen. 

Via de button hieronder kun je je bij het CBR aanmelden voor een theorie-examen. 
 
Vaarbewijs halen Tilburg Den Bosch

Klein vaarbewijs I

Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Klein vaarbewijs II

Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.
Vaarbewijs halen Tilburg Den Bosch

THEORIE VAARBEWIJS

Bax Opleidingen verzorgt de theorie opleiding voor dit examen. Deze cursus wordt door een gekwalificeerde, ervaren docent gegeven en duurt maar één dag! Ter ondersteuning bieden wij ook een extra avond examentraining aan. Door de combinatie van het volgen van deze cursus en thuisstudie, ben je optimaal voorbereid op het vaarbewijsexamen.

Theorie-examen

Het examen kun je zelf online aanvragen op de website van het CBR.

Klein vaarbewijs I

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs I (KVB1) bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarvoor men maximaal 60 minuten de tijd krijgt. De maximumscore is 80 punten. Om te slagen moet men minimaal 56 punten behalen. De kosten voor KVB1 bedragen € 44,45 (Prijswijzigingen voorbehouden).

Klein vaarbewijs II

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs II (KVB2), mits ook geslaagd voor KVB1 en/of reeds in het bezit is van het Klein Vaarbewijs I, bestaat uit 27 (overwegend) meerkeuzevragen en maximaal 90 minuten. De maximumscore is 50 punten. Om te slagen moet men tenminste 35 punten behalen. Het examengeld voor KVB2 bedraagt € 52,90 (prijswijzigingen voorbehouden)

HOE VRAAGT U HET KLEIN VAARBEWIJS AAN?

Nadat u met goed gevolg een examen (georganiseerd door Vaarbewijs- en Marifoonexamens CV) heeft afgelegd, kunt u ter plekke het vaarbewijs laten maken voor €20,- per pin. Dit kan ook achteraf gedaan worden via de website van het CBR via iDEAL.

NOG GEEN 18 JAAR?

Indien je nog geen 18 jaar bent mag je al wel examen voor het vaarbewijs afleggen. Wanneer je voor het examen slaagt krijg je een vaardigheidsbewijs. Als je bijna 18 jaar bent kun je bij het CBR je vaarbewijs aanvragen, welke met 18 jaar wordt afgegeven. 

Tot die tijd mag je nog geen pleziervaartuigen of motorvaartuigen langer dan 15 meter en/of die sneller kunnen varen dan 20 km/u besturen. 

HOE LANG IS HET KLEIN VAARBEWIJS GELDIG?

Het Klein Vaarbewijs is tegenwoordig onbeperkt geldig. 

GOED OM TE WETEN

Voor het bevaren van de Noordzee is geen vaarbewijs vereist; voor het bevaren van de zeehavens heb je wél een Klein Vaarbewijs II nodig.

TARIEVEN VAARBEWIJS
 

Prijzen per 01-01-2022 (Prijswijzigingen voorbehouden)


Cursuskosten klein vaarbewijs I

Lesgeld €  145,00
Lesboek €    26,95
Totaal €  169,95
 

Cursuskosten klein vaarbewijs II

Lesgeld €  154,00
Passer en plotter €    25,50
Totaal €  179,50
 

Bijkomende kosten via CBR

(prijswijzigingen Vamex voorbehouden)
 
Examengeld KVB1 €  44,45
Examengeld KVB2 €  52,90
Examengeld KVB1 + 2 €  75,35
Eerste Afgifte Klein Vaarbewijs €  20,00
Duplicaat Klein Vaarbewijs €  20,00
 

E-learning

E-learning compleet €  75,-

MEDISCHE EISEN / GEZONDHEIDSVERKLARING

Voor aanvang van het examen moet u eerst de 'Eigen Verklaring' invullen. Dit is een formulier met 14 vragen om te kijken of u zowel psychisch als fysiek in staat bent om zonder belemmering hiervan een vaartuig te kunnen besturen. 

Wanneer alle vragen met 'nee' zijn beantwoord kunt u het vaarbewijs direct laten maken na afloop van het examen, mits u geslaagd bent natuurlijk. 

Als op de Eigen Verklaring één of meer vragen met 'ja' zijn beantwoord, laat u een arts een schriftelijke verklaring afgeven, waaruit de aard en ernst van de aandoening blijkt. De Eigen Verklaring wordt, samen met de verklaring van de arts, beoordeeld door de medisch adviseur vaarbewijzen van het CBR. De contactgegevens hiervan zijn te vinden op de Eigen Verklaring.