Vaarbewijs

Lekker relaxen op het water en rondjes varen over de Maas of een andere rivier. Klinkt goed toch? Dat dachten wij ook, alleen moet je dan wel eerst je vaarbewijs halen! Dit kan natuurlijk bij Bax Verkeersopleidingen.

Een klein vaarbewijs is verplicht voor pleziervaartuigen langer dan 15 meter en voor motorvaartuigen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Daarnaast is het vaargebied waar je gaat varen ook van belang. Er bestaan namelijk 2 verschillende vaarbewijzen.

Klein vaarbewijs I

Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Klein vaarbewijs II

Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer (incl. Markermeer en IJmeer), de Waddenzee, de Eems en de Dollard.

Boek direct uw cursus

Theorie vaarbewijs

Bax Verkeersopleidingen verzorgt de theorie opleiding voor dit examen. Deze cursus wordt door een gekwalificeerde, ervaren docent gegeven en duurt maar 1 dag! Als extra geven wij een extra avond examentraining. Door de combinatie van het volgen van deze cursus en thuisstudie, bent u optimaal voorbereid op het vaarbewijsexamen.

Theorie-examen

Het examen kunt u zelf online aanvragen op we website van het CBR

Klein vaarbewijs I

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs I (KVB1) bestaat uit 30 meerkeuzevragen, waarvoor men maximaal 60 minuten de tijd krijgt. De maximumscore is 60 punten. Om te slagen moet men minimaal 42punten behalen. De kosten voor KVB1 bedragen € 42,- (Prijswijzigingen voorbehouden).

Klein vaarbewijs II

Het examen ter verkrijging van Klein Vaarbewijs II (KVB2), mits ook geslaagd voor KVB1 en/of reeds in het bezit is van het Klein Vaarbewijs I, bestaat uit 25 (overwegend) meerkeuzevragen en maximaal 90 minuten. De maximumscore is 50 punten. Om te slagen moet men tenminste 35 punten behalen. Het examengeld voor KVB2 bedraagt € 50,- (prijswijzigingen voorbehouden)

Klein vaarbewijs aanvullend wordt uitsluitend gegeven op aanvraag.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over het behalen van uw vaarbewijs vorodat u zich inschrijft? Neem dan contact met ons op.

Goed om te weten

Voor het bevaren van de Noordzee is geen vaarbewijs vereist; voor het bevaren van de zeehavens heb je wél een Klein Vaarbewijs II nodig.

Prijzen vaarbewijs

Cursuskosten klein vaarbewijs I

Lesgeld €  145,00
Lesboek €    26,95
Totaal €  169,95

Cursuskosten klein vaarbewijs II

Lesgeld €  154,00
Passer en plotter €    25,50
Totaal €  179,50
 

Bijkomende kosten via CBR

(prijswijzigingen Vamex voorbehouden)
 
Examengeld KVB1 €  42,00
Examengeld KVB2 €  50,00
Examengeld KVB1 + 2 €  70,00
Eerste Afgifte Klein Vaarbewijs €  20,00
Duplicaat Klein Vaarbewijs €  20,00

E-learning

E-learning compleet €  75,-