MOTORRIJBEWIJS HALEN IN REGIO DEN BOSCH EN TILBURG


Het halen van je motorrijbewijs doe je met motorrijles bij Bax Opleidingen in Drunen. Wij bieden hoogwaardige motorrijlessen aan in regio Den Bosch en Tilburg. Het behalen van een motorrijbewijs bestaat uit een aantal onderdelen. Het praktijkgedeelte bestaat uit de examens Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Tevens ben je verplicht om een theorie-examen te doen, ook als je al in het bezit bent van een autorijbewijs.

Meer weten over de rijopleiding voor de motor? Laat dan je gegevens achter voor meer informatie en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

BOEK DIRECT JE EERSTE LES!

Kun jij niet wachten met motorrijden of wil je graag kijken of motorrijden iets voor je is? Boek dan een intest van 2 uur. Tijdens deze les maak je kennis met de motor en instructeur en kan hij of zij een goed beeld van je huidige niveau krijgen. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan in voor een intest via onderstaande knop!
 

HOGE KORTING OP MOTORKLEDING

Bij ChromeBurner ben je op het juiste adres om hoogwaardige motorkleding te kopen. Zo begin je jouw rijopleiding tot ervaren motorbestuurder meteen goed!

Ben je benieuwd naar de producten vanChromeburner? Neem dan contact met hen op en vermeld hierbij onze naam, zij regelen de rest!   

MOTORPAKKET

MOTOR STARTPAKKET (MEEST GEKOZEN!)


Start meteen goed met je motoropleiding met het startpakket en geniet van een mooie pakketkorting! Het volgende zit in het pakket inbegrepen:
 • Intest
 • 11 praktijklessen van 60 minuten (gereden in blokken van 120 minuten, behalve de laatste les)
 • AVB examen 
 • AVD examen
 • ChromeBurner goodiebag

 €1.126,- 
€999,-


Let op: dit is een startpakket. Er kunnen nog lessen bijkomen. 

Motorrijbewijs categorieën

Motorrijbewijs A1

Voertuig: motorrijwiel, maximaal 11 kW, maximaal 125cc, maximaal 0.1 kW per kilo ledig gewicht of, gemotoriseerde driewieler van maximaal 15 kW.

Leeftijd: vanaf 18 jaar


 

Motorrijbewijs A2

Voertuig: motorrijwiel, maximaal 35 kW, maximaal 0.2 kW per kilo ledig gewicht

Leeftijd: vanaf 20 jaar of 2 jaar in het bezit van rijbewijs A1 

Motorrijbewijs A code 80

Voertuig: Alleen driewielig motorvoertuig of een tweewielig motorvoertuig maximaal 35Kw. Bij 2 jaar in het bezit vervalt Code 80 en mag elk motorvoertuig gereden worden. Geen getrapt examen nodig.

Leeftijd: vanaf 21 jaar
 

Motorrijbewijs A (onbeperkt)

Voertuig: motorrijwiel onbeperkt vermogen, of gemotoriseerde driewieler meer dan 15 kW

Leeftijd: vanaf 22 jaar wanneer 2 jaar in bezit van rijbewijs A2, en vanaf 24 jaar bij rechtstreekse verkrijging

 

Praktijk

PRAKTIJKOPLEIDING IN TWEE DELEN VOOR DE MOTOR


Het praktijkgedeelte van de motor bestaat uit twee onderdelen: Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD). Voor beide onderdelen dien je een examen te doen. Wij adviseren ten zeerste om voorafgaand aan de praktijkopleiding een intest af te nemen om het niveau van een leerling te kunnen peilen. 
 
 • Intest: een motorrijles van 120 minuten waarin de instructeur een advies geeft over het aantal uren les dat je nodig gaat hebben.
 • Voertuigbeheersing (AVB): We beginnen altijd met voertuigbeheersing. Bij voertuigbeheersing les je op een afgesloten terrein, er is dus geen ander verkeer aanwezig. De instructeur leert je omgaan met de motor. De instructeur leert je de 12 oefeningen aan die je moet uitvoeren op het examen.
  Wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs B hoef je voor het examen voertuigbeheersing nog niet geslaagd te zijn voor de motor-theorie. Wanneer je geen rijbewijs B hebt, zal de theorie wel al vóór dit examen gehaald moeten zijn. Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 10 lesuren nodig voor dit onderdeel.
 • Verkeersdeelneming (AVD): bij dit onderdeel ga je de weg op. Voor dit examen moet de theorie altijd op voorhand behaald zijn. 

OEFENINGEN VOERTUIGBEHEERSING

We hebben alle oefeningen van de voertuigbeheersing voor je op een rijtje gezet.
 

NODIG VOOR HET PRAKTIJKEXAMEN

 • Uitslagformulier theorie examen
 • Oproepbrief voor praktijkexamen
 • Legitimatie (paspoort of identiteitskaart)

LET OP: REGEL ZELF JE GEZONDHEIDSVERKLARING!

Voordat je op examen mag, dien je eerst je Gezondheidsverklaring (GV) te hebben ingeleverd. De GV is een formulier waarin je verklaart medisch geschikt te zijn om het rijbewijs te mogen halen. Dit doe je door tien vragen met JA of NEE te beantwoorden. Krijg je niet alle vragen met NEE beantwoord? Dan dien je met je GV naar de huisarts of een medisch specialist te gaan. 

Je GV kun je invullen op de website van het CBR (mijn.cbr.nl). Door in te loggen met je DigiD kom je in je eigen persoonlijke pagina, waar onder meer de GV in te leveren is. De kosten voor een GV bedragen €41,50.

 

Theorie

THEORIE OPLEIDING MOTOR

Het theorie-examen voor de motor is voor iedereen verplicht. Alleen wanneer je in het bezit bent van een rijbewijs B hoef je het pas gehaald te hebben wanneer je voor AVD op examen gaat. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Van deze vragen dien je er minimaal 44 goed beantwoord te hebben. Een goede voorbereiding is dus noodzakelijk.
 

Bax Opleidingen heeft boeken die speciaal gericht zijn op het leren van deze stof. Tevens is er online examentraining programma waarbij examenvragen geoefend kunnen worden om goed voorbereid op theorie-examen te gaan. Het theorie examen kunnen wij bij direct het CBR voor jou reserveren.

 

NODIG VOOR HET THEORIE-EXAMEN

 • Legitimatie (paspoort of identiteitskaart)
 • Reserveringsnummer CBR
Motorrijbewijs Tilburg

GETRAPT EXAMEN VOOR ZWAARDERE MOTOREN

Wanneer je in het bezit bent van het motorrijbewijs A1 of A2 kun je een getrapt examen doen om zo een zwaardere motor te rijden. Hiervoor dien je te voldoen aan de exameneisen;
 • Bij A1 naar A2 dien je minimaal 2 jaar in het bezit van een A1 rijbewijs te zijn
 • Bij A2 naar A dien je minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een A2 rijbewijs én minimaal 22 jaar te zijn
Het getrapte examen is vergelijkbaar met het AVD (Verkeersdeelneming) examen, echter dien je ook een aantal oefeningen te laten zien. Dit zijn oefeningen die behandeld zijn tijdens de AVB (Voertuigbeheersing). Je hoeft niet opnieuw de theorie te behalen. Deze blijft bij een getrapt examen gewoon geldig. 

Losse prijzen

PRAKTIJKOPLEIDING

Prijzen per 01-04-2022  (prijswijzigingen voorbehouden)
 
Praktijklessen
Prijs incl. BTW
Losse les (60 minuten)
€    55,00
Privéles praktijk (120 minuten)
€  139,00
Intest (120 minuten)
€  110,00
Examen voertuigbeheersing
€  134,00
Examen verkeersdeelneming
€  253,00
Ruilen of annuleren of spoed aanvraag praktijkexamen
€   39,50

 

THEORIEOPLEIDING

Prijzen per 01-04-2022 (prijswijzingen voorbehouden)
 
Theorie opleiding Prijs incl. BTW
Theoriecursus Compleet (incl. boek, examentraining en theorie-examen) €   199,00
Theoriecursus (incl. examentraining en theorie-examen) €   148,00
Leerboek €   26,60
Examentraining online (15 uur) €   50,00
Leerboek + Examentraining online (15 uur) €   75,00
Theorie-examen €   53,00
Theorie-examen individueel €  111,00
Theorie-examen extra tijd €   65,00
Theorie-examen in andere taal (Engels) €   58,50
Theorie-examen in weekend €   58,00