Brommobiel rijbewijs (AM4)

Brommobiel rijbewijs

Kiezen tussen de bromfiets of de brommobiel is altijd lastig. 

Doordat de regels in 2010 veranderd zijn voor dit rijbewijs en praktijk tegenwoordig verplicht is, moet de keuze nog eerder gemaakt worden. Wanneer je namelijk een bromfiets/scooter rijbewijs haalt, mag je op zowel een bromfiets als in een brommobiel rijden. Haal je je brommobielrijbewijs, mag je alleen in een brommobiel de weg op. Denk dus goed na over deze keuze!

Wie het brommobielrijbewijs wil halen en geen ander rijbewijs heeft, moet zowel theorie- als praktijkexamen doen.
Dit geldt voor iedereen die bromfiets, snorfiets of brommobiel wil rijden. 

Bromfietsen en brommobielen zijn herkenbaar aan de gele kentekenplaat. Snorfietsen, waaronder de ‘spartamet’, hebben een blauwe kenteken-plaat. (Voor elektrische fietsen en gehandicaptenvoertuigen zoals de scootmobiel, is geen rijbewijs nodig).

Bij Bax Verkeersopleidingen kunt u kiezen uit beide mogelijkheden. Wij bezitten zowel bromfietsen (scooters) als een brommobiel.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je graag meer weten over het brommobiel rijbewijs voordat je je inschrijft? Neem dan contact op.

Praktijk

Bax Verkeersopleidingen beschikt over een eigen brommobiel met dubbele bediening. Hierdoor kunt u veilig samen met een instructeur de weg op.

Het examen bestaat uit 11 onderdelen, deze is opgedeeld in 2 groepen van 6 oefeningen. Het onderdeel ‘remmen in de bocht’ zit in allebei de groepen. Je mag elke oefening één keer fout doen, je hebt dus 2 pogingen. Van alle 6 de onderdelen dien je er 5 binnen deze 2 pogingen goed te hebben gedaan.

Wij raden altijd aan ook lessen te volgen op de weg zelf, dit is niet nodig om je rijbewijs te halen, maar wij vinden het heel belangrijk dat je veilig, zelfverzekerd en verantwoord aan het verkeer deelneemt.

Praktijkexamen Bromfiets

Nodig voor het praktijkexamen

  • Theoriecertificaat
  • Oproepbrief voor praktijkexamen
  • Legitimatie (geldig paspoort of identiteitsbewijs)

Theorie

Ook voor de brommobiel wordt er verwacht dat je de theorie goed kent. Bax Verkeersopleidingen geeft daarom ook klassikale theoriecursussen. De cursus wordt elke dinsdag- en woensdagavond gegeven van 19:00u - 21:00u. Ook op deze cursus geven wij een slagingsgarantie, dus wanneer je mocht zakken mag je de cursus gewoon weer opnieuw doen! Tevens is er de mogeljikheid om individuele theorielessen te volgen. 

Na het behalen van het theoriecertificaat is deze 1,5 jaar geldig. 

Nodig voor het theorie-examen

  • Legitimatie (geldig paspoort of identiteitsbewijs)

Prijzen

Prijzen per 1-1-2019
 
Theorie opleiding Prijs incl. BTW
Theoriecursus compleet (incl. boeken + examen) €  189,50
Theoriecursus en examen (excl. boeken) €  142,50
Leerboek €   25,95
Online examentraining €   49,50
Theorie-examen €   48,00
Theorieboek en online examentraining €   67,50
 
Praktijklessen Prijs incl. BTW
Praktijkles brommobiel €   47,50
Praktijkexamen brommobiel €  279,00
 
Rijtest Prijs incl. BTW
Rijtest bij CBR  €   165,00
Kosten CBR bij niet verschijnen op rijtest €   75,00