Brommobiel (AM4)

Brommobiel rijbewijs halen Tilburg

HAAL nu je brommobiel rijbewijs bij Bax Opleidingen nabij Waalwijk


Je brommobiel rijbewijs halen bij Bax Opleidingen? Ook dat kan! Bij de brommobiel zit je in een afgesloten cabine waardoor je het het beste kunt vergelijken met een kleine auto. Dit in tegenstelling tot de bromfiets, waarbij je in de open lucht rijdt.

Wie het brommobielrijbewijs wil halen en geen ander rijbewijs heeft, moet zowel theorie- als praktijkexamen doen. Dit geldt voor iedereen die bromfiets, snorfiets of brommobiel wil rijden. 
 

BROMMOBIEL OF BROMFIETS?


Bij de overweging tussen een opleiding voor brommobiel of bromfiets is het nuttig om een aantal zaken in overweging te nemen. Wanneer je namelijk een bromfiets/scooter rijbewijs haalt, mag je op zowel een bromfiets als in een brommobiel rijden. Haal je je brommobiel rijbewijs, mag je alleen in een brommobiel de weg op. Denk dus goed na over deze keuze. 

Bromfietsen en brommobielen zijn herkenbaar aan de gele kentekenplaat. Snorfietsen, waaronder de ‘spartamet’, hebben een blauwe kentekenplaat. (Voor elektrische fietsen en gehandicaptenvoertuigen zoals de scootmobiel, is geen rijbewijs nodig).

DIRECT INSCHRIJVEN?

Ben je al overtuigd om het brommobiel rijbewijs vlakbij Waalwijk, Den Bosch en Tilburg te halen? Mooi! Je kunt je direct inschrijven via onderstaande knop. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact op om de eerste rijles te plannen! 

Praktijk

Bax Opleidingen beschikt over een eigen brommobiel met dubbele bediening. Hierdoor kun je veilig samen met een instructeur de weg op.

Het examen bestaat uit 11 onderdelen, deze is opgedeeld in 2 groepen van 6 oefeningen. Het onderdeel ‘remmen in de bocht’ zit in allebei de groepen. Je mag elke oefening één keer fout doen, je hebt dus 2 pogingen. Van alle 6 de onderdelen dien je er 5 binnen deze 2 pogingen goed te hebben gedaan.

Wij raden altijd aan ook lessen te volgen op de weg zelf, dit is niet nodig om je rijbewijs te halen, maar wij vinden het heel belangrijk dat je veilig, zelfverzekerd en verantwoord aan het verkeer deelneemt.

Praktijkexamen Bromfiets

NODIG VOOR HET PRAKTIJKEXAMEN

  • Theoriecertificaat
  • Oproepbrief voor praktijkexamen
  • Legitimatie (geldig paspoort of identiteitsbewijs)

THEORIE

Ook voor de brommobiel wordt er verwacht dat je de theorie goed kent. Bax Opleidingen geeft daarom ook klassikale theoriecursussen. Ook op deze cursus geven wij een slagingsgarantie, dus wanneer je mocht zakken mag je de cursus gewoon weer opnieuw doen! Tevens is er de mogelijkheid om individuele theorielessen te volgen. 

Na het behalen van het theoriecertificaat is deze 1,5 jaar geldig. 

NODIG VOOR HET THEORIE-EXAMEN

  • Legitimatie (geldig paspoort of identiteitsbewijs)

TARIEVEN

Tarieven

Prijzen per 1-1-2022
 
Theorie opleiding Prijs incl. BTW
Theoriecursus compleet (incl. boeken + examen) €  199,00
Theoriecursus en examen (excl. boeken)  €  148,00
Theorie privéles p/u   €   48,00
Leerboek €   26,60
Online examentraining (15 uur) €   50,00
Theorieboek + online examentraining (15 uur) €   75,00
Theorie-examen €   53,00
Theorie-examen extra tijd €   65,00
Theorie-examen individueel €  111,00
 
Praktijklessen Prijs incl. BTW
Praktijkles brommobiel €   51,50
Praktijkexamen brommobiel €  304,00
 
Rijtest Prijs incl. BTW
Rijtest bij CBR  €   190,00
Kosten CBR bij niet verschijnen op rijtest €   80,00