Auto met Aanhangwagen (BE)

Aanhangerrijbewijs 1 dag Tilburg

Haal je BE rijbewijs in één dag met een dagcursus in regio Tilburg en Den Bosch!

Aanhangerrijbewijs halen bij Bax Opleidingen? Wanneer je in het bezit bent van je autorijbewijs kun je nu al binnen één dag je aanhangwagen rijbewijs halen door middel van een dagcursus. Je kunt daarnaast natuurlijk ook gewoon voor losse lessen kiezen. 

Voor het behalen van een BE rijbewijs volg je enkel praktijklessen in de omgeving van Tilburg en Den Bosch. Allereerst neemt de instructeur een 2 uur durende intest bij je af om te kijken of een dagcursus mogelijk is of dat je toch beter losse lessen kunt volgen. Wanneer je akkoord bent voor een dagcursus volg je 6 uur rijles met aansluitend het praktijkexamen. Je kunt ook losse lessen volgen die worden gegeven op werkdagen, zaterdag en in de avond. 

Prijzen

Prijslijst rijopleiding aanhangwagen voor auto (d.d. 1 januari 2021, prijswijzigingen voorbehouden)

 
Praktijklessen Excl. BTW Incl. BTW
Losse les van 60 minuten €   50,00 €  60,50
Intest (2 uur) €   100,00 €  121,00
Praktijkexamen * €  255,00 €  283,35
*CBR gedeelte van het examengeld en eigen verklaring zijn vrijgesteld van BTW.
 
 
Pakketprijzen BE dagcursus Excl. BTW Incl. BTW
BE-6 Examen + 6 lesuren + lunch €  550,00 €  640,31
  

MEER INFORMATIE?

Wil je graag eerst wat meer informatie over het halen van het aanhanger rijbewijs voordat je je inschrijft? Of heb je misschien een specifieke vraag? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. We helpen je graag! 
 

WANNEER HEB JE EEN BE RIJBEWIJS NODIG?

Als de toegestane maximum massa van de aanhangwagen ligt tussen de 750 en 3500 kg. Daarnaast moet de totale toegestane maximum massa van de combinatie tussen 3500 kg en 7000 kg liggen. Komt het gewicht erboven dan is rijbewijs C(1)E vereist. Enkele uitzonderingen zijn mogelijk.

PRAKTIJK

PRAKTIJK

De praktijk gaat als volgt in zijn werk: Allereerst neemt de instructeur een 2 uur durende intest af. Hierin kijkt hij of het mogelijk is om een dagcursus te doen. Een dagcursus bestaat uit 6 uur rijles met daar op aansluitend het praktijkexamen. Je lest dus de gehele ochtend en een groot deel van de middag.

Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om voor losse lessen te kiezen. Deze lessen kunnen ook in de avond en op zaterdagen gereden worden!

Een voordeel voor de mensen die niet al te dol zijn op studeren: er is geen los theorie examen. Tijdens het praktijkexamen zal de examinator je enkele theoretische vragen stellen over de combinatie die je bij je hebt. Deze vragen worden tijdens de praktijklessen behandeld.

LET OP: REGEL ZELF JE GEZONDHEIDSVERKLARING

Voordat je op examen mag, dien je eerst je Gezondheidsverklaring (GV) te hebben ingeleverd. De GV is een formulier waarin je verklaart medisch geschikt te zijn om het rijbewijs te mogen halen. 

Je GV kun je invullen op de website van het CBR (mijn.cbr.nl). Door in te loggen met je Digid kom je in je eigen persoonlijke pagina, waar onder meer de GV in te leveren is. De kosten voor een EV bedragen €37,80.

Let erop dat je dit ruim voor je dagcursus inlevert. Het CBR adviseert zelfs 4 maanden vooraf om 100% zeker te zijn dat het op tijd is geregeld. Heb je advies nodig? Neem dan even contact met ons op.
 

BENODIGDHEDEN PRAKTIJKEXAMEN

  • Geldig B rijbewijs
  • Oproepbrief voor praktijkexamen