OPLEIDING TOT MENTORCHAUFFEUR


Een mentorchauffeur is een beroepschauffeur die als aanspreekpunt dient voor zijn of haar collegachauffeurs. Deze functie is een mooie mogelijkheid voor chauffeurs die op zoek zijn naar verdere groei en/of meer verantwoordelijkheid in hun werk. Om deze functie te kunnen vervullen en door te kunnen groeien dien je een tweedaagse opleiding tot mentorchauffeur te volgen. 

Een bekwame mentorchauffeur is op de hoogte van het reilen en zeilen van de onderneming en is in staat om nieuwe collega's te coachen op een didactisch verantwoorde wijze. 
 
Doel:
Tijdens de opleiding tot mentorchauffeur wordt een beroepschauffeur opgeleid om als aanspreekpunt te kunnen fungeren voor zijn of haar collegachauffeurs. Een mentorchauffeur is op de hoogte van de updates binnen het werkzame bedrijf en de branche en vervult een tussenpost tussen de directie en de chauffeurs. 
 
Voor wie:
Beroepschauffeurs met groeiambities

Inhoud:
  • Taak/functieomschrijving van een mentorchauffeur
  • Voordelen van de beschikking over een mentorchauffeur
  • Voor- en nadelen van (on)duidelijke communicatie
  • Leerdoelen formuleren;
  • Leerstijlen en communicatie (verbaal en non-verbaal);
  • Feedback geven en ontvangen
  • Krachtige informatieoverdracht
  • Behandelen van praktische voorbeelden
  • Interactieve rollenspellen
Groepsgrootte:
Er is per cursusgroep ruimte voor max. 16 personen.

Cursusduur:
De opleiding bedraagt twee dagen met tussenruimte van een week. Deze week kan men gebruiken om de huiswerkopdrachten te maken. 

Na een periode van 2-3 maanden zal nog een korte bijeenkomst plaats vinden, dit om elkaars ervaringen van mede mentor-coaches te delen.

Examen:
Na afloop wordt geen examen afgenomen. Na afloop van de trainingsdagen ontvangen de deelnemers een evaluatieformulier en een deelnamecertificaat. 

Locatie:
De cursus vindt plaats bij Bax Opleidingen. Bij voldoende aanmeldingen of specifieke wensen van opdrachtgever kan de gehele cursus in-company verzorgd worden.

Cursusdata:
Dag 1: woensdag 14 september 2022
Dag 2: woensdag 21 september 2022
 

DIRECT INSCHRIJVEN

Interesse in de opleiding tot mentorchauffeur? Schrijf je dan in via onderstaande knop!

SOOB Subsidie

Voor kandidaten die aangesloten zijn bij het sectorinstituut STL/SOOB is hier budget voor vrij gemaakt, laat u hierover uitgebreid informeren middels afspraak.

SOOB SUBSIDIE

Voor kandidaten die aangesloten zijn bij het sectorinstituut STL/SOOB is hier budget voor vrij gemaakt, waardoor de opleiding kosteloos te volgen is. Laat je hierdoor infomeren door ons kantoor.