Snel & simpel je auto schoonmaken tijdens de corona crisis.

Snel & simpel je auto schoonmaken tijdens de corona crisis.

27-03-2020

Het is vrijdagmiddag en je weet nu al niet meer wat je aankomend weekend kan en mag gaan doen. Het coronavirus bespeelt helaas ons hele leven. Maar wees niet getreurd: na dit weekend is jouw auto weer spik en span en ben je toegekomen aan een taak die je normaal gesproken uitstelt. TIP: Maak er een familie ding van en trommel je gezin op met ieder zijn eigen taak, lekker buiten in de frisse lucht en even weg van binnen in huis zitten.

Wat hebben we nodig?

  • Stofzuiger met een smalle zuigmond
  • Keukenrol en/of microvezel reinigingsdoeken
  • Glassex
  • Een kwast
  • Oude tandenborstel of wattenstaafjes

 

Stap 1.
Was de auto aan de buitenkant. Zorg ervoor dat je de auto eerst goed afspoelt met water om het zand weg te spoelen. Zand maakt namelijk krassen de op de autolak. Gebruik wat water, spons en sop om jouw auto weer te laten shinen. Dit kan wat glasspoelmiddel zijn maar ook afwasmiddel of allesreiniger.

Stap 2.
Verwijder alle papiertjes, bekertjes of flesjes uit de auto!

Stap 3.
Stofzuig de auto. Gebruik de smalle mond om zelfs in smalste plekken van de auto te komen en deze schoon te maken.

Stap 4.
Zodra de auto vrij is van stof, zand en vuil, pak je de Glassex en een stuk keukenpapier erbij om niet alleen het dashboard maar ook alle andere kunststof delen in je auto schoon te maken. In plaats van keukenpapier kun je ook microvezel reinigingsdoeken of zelfgemaakte poetsdoeken gebruiken.

Stap 5.
Nu alles is schoongemaakt ga je door naar de ventilatieroosters en andere lastige hoeken. Je oude tandenborstel komt nu goed van pas! Hiermee kom je gemakkelijk bij de plekken waar je met een doek niet zo makkelijk komt. Mocht je je tandenborstel niet vies willen maken? Gebruik dan wattenstaafjes. Deze kun je na de klus in de afvalbak gooien! 

Stap 6.
Als laatste zijn de ramen aan de beurt. Samen met de Glassex en de microvezel doeken wordt je ruit weer super schoon en kun je weer kilometers ver weg kijken.

 

We wish you luck! Dat het maar mooi weer mag worden dit weekend. Dan heb je ook nog iets leuks om naar te kijken wanneer je binnen zit en de auto weer schoon op de oprit staat.