Inspectie gaat streng controleren op Code 95

Inspectie gaat streng controleren op Code 95

22-07-2016
De chauffeur die nog niet in het bezit is van de Code 95 mag gaan opschieten. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft inlangs in de Telegraaf aangegeven dat er geen enkel uitstel zal plaatsvinden aan de Code 95 verplichting. "Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon" aldus ILT. 

"Dat chauffeurs nu in de problemen komen hebben ze grotendeels aan zichzelf te wijten. Het is al jaren bekend dat deze datum er aan zat te komen, maar veel rijders hebben het voor zich uitgeschoven en denken dat het niet gehandhaafd wordt. Maar dan rekenen ze buiten de waard", waarschuwt Lianne Sleutjes van ILT. "Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon."

Indien de chauffeur tijdens een controle staande wordt gehouden en hij niet aan de Code 95 verplichting voldoet, mag hij zijn rit niet voortzetten. Daarnaast kan de chauffeur een boete van 800 euro opgelegd krijgen.

Met het aflopen van de Code 95 termijn over 5 weken blijken veel bedrijven toch nog de weg te vinden naar opleiders om zo uiteindelijk toch aan hun opleidingsverplichting te voldoen. Bax Verkeersopleidingen heeft nog mogelijkheden om de Code 95 te behalen voor 10 september, maar wees er dan snel bij.

Voor meer informatie of wanneer u twijfelt of u de Code 95 nodig hebt kunt u contact met ons opnemen via: 0416-372450 of stuur een mailtje naar: info@baxverkeersopleidingen.nl.

Bron: Telegraaf