Gratis Code 95 door persoonlijk STAP-budget via Sectorinstituut Transport en Logistiek

Gratis Code 95 door persoonlijk STAP-budget via Sectorinstituut Transport en Logistiek

05-07-2021

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) komt begin 2022 met een nieuwe subsidieregeling. Deze regeling maakt het mogelijk dat werkenden en werkzoekenden een persoonlijk STAP-budget kunnen aanvragen van maximaal €1.000,-. Deze subsidie heet STAP en staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie.

De overheid wil met het invoeren van STAP mensen een zetje in de goede richting geven om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Het budget kan namelijk gebruikt worden voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Door mensen te stimuleren zich te laten om- of bijscholen hebben zij meer kans om een geschikte baan te vinden of een baan te behouden. Voor Code 95 betekent dit dat je met het eerder genoemde budget kosteloos de opleiding zou kunnen volgen!

Verandering banenlandschap

Het vinden van een passende baan en voorkomen dat je je huidige baan verliest is momenteel nog relevanter dan we gewend zijn omdat de manier van werken snel verandert. We zitten namelijk in een digitale overgang die zich in een hoog tempo voltrekt. Nieuwe banen zien hierdoor het levenslicht, terwijl andere banen verdwijnen, bijvoorbeeld door automatisering. Als schep erbovenop hebben we ook nog te maken gekregen met een pandemie, waardoor veel banen zijn verdwenen. In bepaalde sectoren zijn aan de andere kant juist weer veel vacatures, zoals in de transport, zorg, techniek en het onderwijs. Een omscholing tot beroepschauffeur is dus zeker een aantrekkelijke optie door de invoer van het persoonlijk STAP-budget.

Vervanging fiscale aftrek

Mensen die het meeste voordeel hebben bij bijscholing maken volgens de overheid te weinig gebruik van de mogelijkheid van fiscale aftrek van scholingskosten. Dit zijn bijvoorbeeld flexwerkers, werkzoekenden en mensen met beroepen waar minder vraag naar is. Daarom komt deze fiscale aftrek te vervallen en wordt dit vervangen door STAP. Met het STAP-budget wil de overheid deze groep mensen motiveren om sneller voor een opleiding of cursus te kiezen.

Bax Verkeersopleidingen houdt alle updates omtrent STAP nauwlettend in de gaten en zal hier meer over delen zodra er meer bekend is.

Benieuwd naar onze Code 95 cursussen? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod! 

Geen zin om te wachten tot de subsidieregeling? Momenteel hebben we 10% korting op alle Code 95 nascholingscurssussen! Klik hier voor meer informatie!