Nascholing Code 95

Nascholing beroepschauffeurs Code 95


Nascholing Code 95 halen? Bij Bax Opleidingen bieden we een breed aanbod aan nascholingscursussen. Benieuwd naar de inhoud van de cursussen en de cursuskalender? Kijk dan snel verder!

Sinds september 2009 moeten alle vrachtwagenchauffeurs verplicht nascholing volgen om hun vakbekwaamheid te verlengen, oftewel Code 95. Hetzelfde geldt voor buschauffeurs. De vakbekwaamheid voor chauffeurs is vijf jaar geldig. De verplichte nascholing Code 95 bestaat uit 35 uur. Alleen gecertificeerde scholingscursussen tellen mee voor de verlenging. Ook chauffeurs die al in het bezit zijn van een onbeperkt geldig chauffeursdiploma hebben te maken met een beperking van de geldigheid.
 

Als u geen Code 95 heeft:

  • Dan mag u niet meer beroepsmatig rijden
  • Riskeert u een boete van €900,-
  • Bent u niet verzekerd
Code 95 STAP Budget Tilburg

CURSUSAANBOD

CURSUSKALENDER

behaal dubbele uren (14 uur) met een 2-in-1 cursus!


Met een '2-in-1' cursusdag kun je in één dag maar liefst 14 uur bijschrijven tbv Code 95! Dit komt omdat je twee cursussen op dezelfde dag volgt die beide ook uit een deel e-learning bestaan. Doordat je de e-learning (4 uur per module) thuis kunt doen hoef je maar 3 uur per cursus klassikaal te volgen. 

Een '2-in-1' cursus kost bij ons €310,00 ex. BTW en excl. registratiekosten bij het CBR. Je bespaart hiermee €50,00 op de reguliere prijs! 

Op dit moment hebben we de volgende cursussen met dubbele uren ingepland:

25 februari 2023:
Module 2: Beroepshouding encommunicatieve vaardigheden
Module 4: Laden en lossen, Rijden en rusten, Digitale tachograaf

 
Code 95 Tilburg Den Bosch

Code 95 Compleet

Het is nu ook mogelijk om een complete Code 95 opleiding te volgen bij Bax Opleidingen. Hierdoor hoef je niet meer de verschillende nascholingscursussen zelf uit te zoeken, wij hebben namelijk al een volledige opleiding samengesteld en dat alles ook nog eens voor een scherpe prijs van €795,-* ex BTW en excl. registratiekosten bij het CBR. 

Voor particulieren geldt het 0-tarief waardoor we de complete Code 95 opleiding kunnen aanbieden voor €835,- excl registratiekosten bij het CBR.

*: voorwaarde is dat de praktijk wordt gereden met een eigen voertuig. Indien je de praktijk op een voertuig van Bax Opleidingen wil rijden vragen wij een toeslag van €60,- ex. BTW (0-tarief: €63,-). 
 
Code 95 Tilburg Den Bosch

Klassikale cursussen

Bax Opleidingen verzorgt uiteraard nog steeds diverse klassikale cursussen voor de Code 95.

In onze bijgesloten prijslijst vindt u tevens een cursusoverzicht waarin u onze BHV, VCA, Heftruck, ADR cursussen en nog diverse andere cursussen kunt vinden die wij klassikaal aanbieden.
 

E-learning cursussen

Met dit unieke systeem kunnen wij u volledig ontzorgen bij de invulling van de verplichte nascholing. Een gedeelte van de cursussen kunt u volgen waar en wanneer u maar wilt, onderweg of thuis, ’s avonds of in het weekend. Na de zelfstandige e-learning hoeft u nog maar een halve dag per cursusdag/ module naar ons opleidingscentrum te komen. 
 
Code 95 Noord-Brabant

MEER OVER NASCHOLING BIJ BAX

Wij zijn door CCV gecertificeerd als erkend opleider voor de nascholing en hebben een breed scala aan opleidingen en cursussen die mee kunnen tellen voor de verplichte nascholing. Wij begrijpen dat u er uiteraard naar streeft om de nascholing zoveel mogelijk op uw praktijksituatie van uw werk of bedrijf wilt laten aansluiten. Daarom vindt u in ons cursusoverzicht een diversiteit aan branche,- en beroepsgerichte cursussen.

We bieden zowel theoretische klassikale cursussen als praktijkgerichte cursussen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om het complete nascholingspakket van 35 uur via e-learning te doen waardoor u nog maar 16,5 uur klassikaal les hoeft te volgen.

Deze nascholingscursussen worden gegeven bij onze vestiging, maar kunnen ook incompany verzorgd worden. Nascholingspakketten kunnen in overleg met u samengesteld en ingevuld worden. Wilt u hier meer informatie over, dan helpen wij u daar graag mee.

IS DE RICHTLIJN VERPLICHT?


Alle EU-landen zijn verplicht om de regelgeving voor hun huidige en aankomende chauffeurs in te voeren. Hierdoor ontstaat er uniformiteit in de eisen die gesteld worden aan Europese chauffeurs. In Nederland is CCV in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Vrachtautochauffeurs die vóór 10 september 2009 al in bezit zijn van rijbewijs C, hebben tot september 2016 de tijd om aan hun nascholingsverplichting te voldoen. Daarna moeten zij iedere vijf jaar hun Vakbekwaamheid (code 95) verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing. De enige vereiste is dat chauffeurs van de 35 uur nascholing minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining volgen. Iedereen die na 10 september 2009 zijn rijbewijs C en Code 95 heeft behaald, valt direct binnen de vijfjaarlijkse nascholingscyclus.

SOOB SUBSIDIE 2022

De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig en is het ook belangrijk dat werknemers goed opgeleid blijven. Door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt stimuleert SOOB het volgen van opleidingen en trainingen voor huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van het subsidiebeleid.

Lees meer over de mogelijkheden omtrent de SOOB Subsidie via de knop hieronder. 
 

NASCHOLING GEVOLGD

Op mijn.cbr.nl kunt u bekijken welke CCV-diploma’s, certificaten en nascholingsuren u heeft behaald. Vanwege de bescherming van uw privacy kunt u inloggen via uw DigiD.

Zodra u de verplichte 35 uur nascholing heeft gevolgd, kunt u bij de gemeente de geldigheid van de code 95 laten verlengen met 5 jaar. Afhankelijk van de geldigheidsduur van uw rijbewijs kan het zijn dat u tegelijkertijd uw rijbewijs moet verlengen. In veel gevallen lopen de geldigheidsdatum van rijbewijs en code 95 niet gelijk. Om u te helpen bij het bepalen van het moment van vernieuwing van uw rijbewijs en verlengen van de code 95 kunt u gebruik maken van de informatie op www.rijbewijs.nl.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0416-372450 of stuur een email naar info@baxopleidingen.nl.