Hervatting theorie examens vanaf 28 april

20-4-2021

Tijdens de zojuist afgelopen persconferentie van 21 april 2021 zijn na lange tijd weer versoepelingen aangekondigd naar aanleiding van de coronacrisis. Enkele van deze versoepelingen zijn o.a. het verdwijnen van de avondklok, de beperkte opening van terrassen en het opheffen van reserveringen voor een bezoek aan de detailhandel. Dit is natuurlijk erg goed nieuws, maar waar wij als verkeersopleider nog veel blijer van worden is het feit dat er vanaf 28 april weer theorie examens mogen worden afgenomen!

Ja, je leest het goed. Vanaf volgende week woensdag 28 april is het het CBR weer toegestaan om alle theorie examens te hervatten. Eerder was het voor beroepsvervoer al toegestaan om examens door te laten gaan. Maar vanaf volgende week is de weg dus ook weer vrij voor de theorie voor niet-beroepsvervoer. Hierdoor kan een begin gemaakt worden met de inhaalslag van alle examens die afgelopen maanden gepland stonden.
 

Deze inhaalslag zal zoveel mogelijk op volgorde worden uitgevoerd. Zo zullen leerlingen die helemaal aan het begin van de lockdownperiode een examen gepland hadden staan als eerste de kans krijgen om examen te doen. Wanneer je in de lockdownperiode vanaf 15 december 2020 geen examen gepland had staan en je wilt een nieuw examen plannen is dit mogelijk, alleen moet je dan wel rekening houden met een wachttijd van een aantal maanden.
 

Wij van Bax Verkeersopleidingen zijn in ieder geval verheugd dat de motor weer gaat draaien en dat we langzaamaan weer op schema kunnen raken. Mocht je nog vragen of advies nodig hebben met betrekking tot het theorie examen kun je altijd contact met ons opnemen.
 

Voor nu wensen wij alle leerlingen die komende tijd op theorie examen gaan alvast veel succes met de voorbereiding!
 

LEES OOK ONZE ANDERE BLOGS